آناتومی دیسک های طبیعی و غیر طبیعی

آناتومی مهره های کمری یکی از اعضای مهم در بدن افراد است که تغییر حالت آن بر اثر عوامل مختلف تاثیرات بسیار قابل توجی را از خود نشان می دهد . در ادامه دکتر زهرا کریمی پور متخصص فیزیوتراپی ، در مرکز فیزیوتراپی همای سلامت آناتومی دیسک های طبیعی و غیر طبیعی را بررسی می کنند ، اگر شما هم اطلاع کافی در این زمینه ندارید ادامه مطلب را مطالعه کنید .

ستون فقرات ما به چند قسمت تقسیم می شود و از بالا به پایین شامل ، 7 مهره گردنی ، 12 مهره پشتی ، 5 مهره کمری ، 5 مهره بهم چسبیده خارجی و بخشی از مهره های تکامل نیافته به نام دنبالچه که در انتهایی ترین قسمت ستون فقرات و در مجاورت مقعد قرار گرفته است را شامل می شود .

آناتومی دیسک های طبیعی و غیر طبیعی
آناتومی دیسک های طبیعی و غیر طبیعی

ماهیچه های قوی شکم ،کمر و لگن نقش قابل توجهی در کاهش ابتلا به مشکلات ستون فقرات داشته و تا حد زیادی میزان درد های ستون فقرات را کاهش می دهند . البته باید توجه داشت که انجام ورزش های غیر اصولی و فشار های بیش از حد می توانند موجب تخریب دیسک و درد های شدید ستون فقرات و مسیر عصب سیاتیک گردند .
هر گونه آسیب ناشی از فشار های خارجی (مثلا در اثر دیسک های بیرون زده ، تنگی کانال نخاعی ،تومورها و… ) می تواند موجب صدمات غیر قابل جبرانی بر این ساختمان شده و شخص را با مشکلات بسیار شدیدی از اختلالات حسی ، کاهش قدرت ماهیچه ای و.. گرفته ، تا اختلالات شدید تنفسی و حتی مرگ مواجه سازد .
بیرون زدگی دیسک همیشه موجب فشار بر نخاع نمی شود ، در برخی موارد دیسک به سمت جلو رفته ، و تنها موجب دفورمیتی جسم مهره ها گشته و هیچ آسیبی بر سیستم عصبی وارد نمی سازد .

دکتر کریمی پور در مرکز فیزیوتراپی در غرب تهران برای بیماران عزیز جلسه اول فیزیوتراپی ، که به منظور مشاوره انجام می شود را، رایگان انجام می دهند ،شما می توانید جهت مشاوره و تماس با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید :
021-44965811 – 021-44965819

تشخیص بیماری های ستون فقرات

روش های پیشرفته تصویر برداری مثل ام آر آی کمک های بسیار زیادی به افزایش دقت در تشخیص بیماری های مختلف ستون فقرات به متخصص می کند . درد های ناشی از فتق دیسک گردن و یا فشار بر ریشه های عصبی گردن اغلب به تناسب ریشه درگیر ، می توانند به پشت سر ، بازو ، و یا انگشتان انتشار یابند . حرکات گردن موجب ایجاد و یا تشدید این درد ها می شوند . گاهی مواقع تنها علامت این دیسک ها ، بی حسی یا گزگز نوک انگشت نشانه و یا سایر انگشتان می باشد .
تغییر شکل تدریجی دیسک بیرون زده ،سفت و استخوانی شدن ، تغییر شکل جسم مهره ها ، برجستگی و رسوب کلسیم تاندون های مجاور و… موجب پیدایش برجستگی های غیر طبیعی می شوند .
در صورتیکه این برجستگی ها به سمت کانال نخاعی یا سوراخ های بین مهره ای رشد کرده باشند ، موجب حالاتی تحت عنوان تنگی کانال نخاعی خواهند شد که بسته به شدت و محل آن ها ، مشکلات قابل توجهی برای بیمار پدید خواهد آمد .

با تشکر مدیریت سایت دکتر کریمی پور بهترین مرکز فیزیوتراپی

28 thoughts on “آناتومی دیسک های طبیعی و غیر طبیعی

پاسخ

Call Now Button
×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟